ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ

“… όποιος ζει μέσα στην αγάπη βγάζει αγάπη στη ζωή του και τη βρίσκει μπροστά του παιδιά…  τη βρίσκει μπροστά του!”
Ν. Δένδιας, από την επίσκεψη στη ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, 20/12/12

“Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη “Βίλα Αμαλία” μετά από μακρά σειρά ετών, κατ’ εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Το μήνυμα μας είναι σαφές, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και οι χιλιάδες μπουκάλες για την παρασκευή βομβών μολότοφ και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη Βίλα Αμαλία αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήριo ανομίας.

Ν. Δένδιας, από την “επίσκεψη” στη Βίλα Αμαλίας, 20/12/12

Το σύστημα, βρισκόμενο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να διασφαλίσει την επιβίωσή του. Επιστρατεύει λοιπόν κάθε δυνατή μορφή καταστολής προκειμένου να εδραιώσει την κυριαρχία του, είτε πρόκειται για τον εκβιασμό της επιβίωσης που έχει επιβληθεί πλέον με όρους ακραίου κοινωνικού κανιβαλισμού, είτε πρόκειται για την διεκδίκηση του μονοπωλίου της βίας από την ΕΛΑΣ. Έτσι, η ολομέτωπη επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους ενάντια στην κοινωνία συνεχίζεται και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους:
Μέσα σε μία μόνο βδομάδα (10-16/12) η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε έλεγχο 29.464 ατόμων, προσήγαγε 2.098, και συνέλαβε 417, χωρίς να συνυπολογίζεται η αντίστοιχη δραστηριότητα της ΕΛΑΣ όσον αφορά την συνεχιζόμενη επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”, η οποία από τη στιγμή που ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες αριθμεί 64.062 προσαγωγές και 4.178 συλλήψεις μεταναστών (σύμφωνα με τις επίσημες πηγές της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα όσον αφορά τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια, η επίθεση δεν γίνεται πλέον μόνο προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση, αλλά στοχεύει στην φυσική και πολιτική εξόντωση. Οι καταλήψεις βρίσκονται πρώτες στο στόχαστρο των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών. Άλλωστε κεντρική προεκλογική υπόσχεση της υφιστάμενης κυβέρνησης ήταν η τελεσίδικη αντιμετώπιση του “εσωτερικού εχθρού”.

Η Βίλα Αμαλίας δεν χτυπήθηκε τυχαία. Η Βίλα Αμαλίας αποτελεί εδώ και 22 χρόνια έναν απελευθερωμένο χώρο του κόσμου που όχι απλά ύψωσε το ανάστημα του στο υπάρχον, αλλά και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προτάσσοντας την αυτοοργάνωση και δημιουργώντας δομές από τα κάτω, για αυτό και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος.
Από χωροταξικής σκοπιάς, επιχειρώντας να βγάλουν από τη μέση τη Βίλα Αμαλίας ο Σαμαράς αλλά και οι θιασώτες “του νόμου και της τάξης” κάνουν σαφώς πλάτες για την εξάπλωση της ακτίνας δράσης των μισάνθρωπων που κινούνται στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όσον αφορά τον Σαμαρά, αυτός έχει αναλάβει και καθήκοντα υπουργού Δημόσιας Τάξης, με τον Δένδια απλά σε ρόλο τηλεοπτικού μαϊντανού μιας και έχει βαλθεί να δηλώνει μετά από κάθε κατασταλτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ πως πρόκειται για “ρητή εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά”. Φυσικά είναι επόμενο κάτι τέτοιο, μιας και ο μοναδικός ρόλος που έχει απομείνει στο ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση και στο ίδιο το κοινοβούλιο, είναι αυτός του χωροφύλακα προκειμένου να επιβληθούν δια πυρός και σιδήρου όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την υποτίμηση των ζωών μας.

Η λεηλασία της ζωής μας είναι πλέον ο νέος κανόνας στον οποίο προσπαθούν να μας επιβάλουν να προσαρμοστούμε. Οι κοινωνικές σχέσεις, η αλληλοβοήθεια, η αξιοπρέπεια, όλα αυτά πλέον είναι αγαθά πολυτελείας για κάποιον που σκέφτεται μόνο την επιβίωσή του… κι όποιος σκέφτεται μόνο την επιβίωσή του τελικά αποκτηνώνεται και στρέφεται ενάντια στον πιο αδύναμο. Ο πρώτος διδάξας αυτού του φαύλου κύκλου είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οι θεσμοί του κράτους που το στηρίζουν. Έχουν αναγάγει το πλιάτσικο σε επιστήμη!

Πλιάτσικο γίνεται στους μισθούς και στις συντάξεις όλων μας μέσω καθημερινών εκβιασμών. Πλιάτσικο κάνουν οι τράπεζες μέσα από οποιαδήποτε συναλλαγή τους. Πλιάτσικο και από τα χαράτσια. Πλιάτσικο, όμως, με την πλήρη έννοια του όρου, γίνεται πλέον στις καταλήψεις που χτυπιούνται.
Οι γελοίες δηλώσεις περί “εργαστηρίων μολότοφ” λόγω των άδειων μπουκαλιών μπύρας και οι διαρροές στα ΜΜΕ για δήθεν “διακίνηση ναρκωτικών”, από αυτούς που ελέγχουν όλες τις πιάτσες της πρέζας στις πόλεις και στις φυλακές, είναι το πρόσχημα των πλιατσικολόγων της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης που κρύβονται πίσω από την υλική τους υπεροπλία.

Οι εγκέφαλοι του σχεδίου αυτού θεωρούν πως χτυπώντας τους απελευθερωμένους και αυτοοργανωμένους χώρους, κλέβοντας την υλική υποδομή μας, φορτώνοντας μας με το μισό ποινικό κώδικα, εξοντώνοντας μας οικονομικά με βαριές εγγυήσεις και πρόστιμα, και στερώντας την ελευθερία μας μέσα στα σωφρονιστικά κάτεργα τους, θεωρούν πως θα μας εξαφανίσουν… Να έχουν το θάρρος της γνώμης, τουλάχιστον, να βγουν να το πουν στα ίσια κι όχι να κρύβονται πίσω από γελοιότητες για μπύρες και μπάφους. Να το δηλώσουν ανοιχτά και δημόσια πως έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών λόγο των πολιτικών μας φρονημάτων.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε να τους πούμε το εξής και το λέμε ανοιχτά και δημόσια: Μας κρίνετε όπως κρίνετε τους εαυτούς σας. Ξέρετε πως όλα αυτά που πράττετε ενάντια στα μαχητικά και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, αν εφαρμόζονταν πάνω σας τότε οι ίδιοι θα εξαφανιζόσασταν.

Αλλά αυτό που δεν έχετε υπολογίσει και δεν πρόκειται να καταλάβετε ποτέ από τη θέση στην οποία βρίσκεστε είναι πως η ατομική και συλλογική συνείδηση είναι κάτι πολύ παραπάνω από τα υλικά μέσα που χρησιμοποιούμε.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

βιλλα αμαλιας